Bezoekadres
Bedrijvenweg 14
1424 PX DE KWAKEL
Tel.nr.: 0297-330300
welkom@elspec.nl

Postadres
Postbus 1144
1430 BC AALSMEER
K.v.K. Amsterdam 33248850
BTW nr, NL 006.729.873 B01

  • Simple Item 3
  • Simple Item 2
  • Simple Item 1
  • 1
  • 2
  • 3

In de elektrotechniek is het van groot belang om bij werkzaamheden een veilige werkplek te kunnen garanderen. De spanning, zowel bij laag, midden als hoogspanning, moet afgeschakeld worden. Vervolgens dient er gecontroleerd te worden of de installatie spanningsloos is en dient er geaard te worden. Dit om bij her inschakeling of voeding via een andere bron toch een veilige werkplek te hebben.

Testers

Door Elspec worden spanningstesters van Arcus geleverd. Hiermee wordt een range van 6 kV tot 400 kV afgedekt. De testers zijn alle voorzien van een zelftest functie, waardoor de gebruiker zeker weet dat de batterij spaning en tester zelf een goede werking geven. Voor de testers zijn er diverse toebehoren voor de verschillende type installaties. Ook zijn er uitvoeringen voor binnen en buiten gebruik. Naast de testers van Arcus is Elspec ook exclusief leverancier van Tietzsch. Het portfolio van deze fabrikant omvat universeelmeters CCAT IV, spanningsmeters voor metro toepassingen en apparatuur om de spanning op de bovenleiding bij light en heavy rail vast te kunnen stellen.

testers en aarding

Aardingsgarnituren

Om een werkplek veilig te kunnen stellen dient er in veel gevallen een aardingsgarnituur aangebracht te worden. Voor laagspanningsdoeleinde heeft Elspec een volledig aanrakingsveilig laagspanningsaardingsgarnituur. Geschikt voor diazed en kortsluitvaste patroonhouders. Door een uitgebreid pakket aan toebehoren kunnen kabels ook aan aarde gelegd worden. Voor de middenspanning levert Elspec aardingsgarnituren in koper en aluminium. Voor het maken van de juiste verbinding beschikt Elspec over een breed pakket aan aansluitklemmen. Om de aardingsgarnituur eenvoudig en snel aan te kunnen brengen is er een pakket aan kogelkopbouten. Graag bespreken onze accountmanagers met u de meest geschikte oplossing.