Bezoekadres
Verbreepark 15
2731 BR Benthuizen
T +31 (0)79-3607340
elspec@jobarco.com

 
  • Simple Item 3
  • Simple Item 2
  • Simple Item 1
  • 1
  • 2
  • 3

Spanningstesters en aardingsgarnituren van Elspec voor een veilige werkplek

In de elektrotechniek is het van groot belang om bij werkzaamheden een veilige werkplek te kunnen garanderen. Spanningstesters en aardingsgarnituren spelen daarbij een cruciale rol.
Zowel bij laag-, midden- als hoogspanning, moet de spanning uitgeschakeld worden. Met de spanningstesters wordt gecontroleerd of de installatie spanningsloos is en met de aardingsgarnituren wordt vervolgens geaard. Dit zorgt ervoor dat bij herinschakeling of voeding via een andere bron de werkplek veilig blijft.

Spanningstesters van Arcus of Tietzsch

Door Elspec worden spanningstesters van Arcus geleverd. Hiermee wordt een range van 6 kV tot 400 kV afgedekt. De spanningstesters zijn allemaal voorzien van een zelftest functie, waardoor de gebruiker zeker weet dat de batterijspanning en spanningstester zelf goed werken. Voor de spanningstesters zijn er diverse toebehoren voor de verschillende typen installaties. Ook zijn er uitvoeringen voor gebruik binnen en buiten. Naast de spanningstesters van Arcus is Elspec ook exclusief leverancier van Tietzsch. Het portfolio van deze fabrikant omvat universeelmeters CCAT IV, spanningsmeters voor metro toepassingen en apparatuur om de spanning op de bovenleiding bij light en heavy rail vast te kunnen stellen.

testers en aarding

Aardingsgarnituren van Elspec voor veiligheid

Aardingsgarnituren zorgen ervoor dat de werkplek veilig blijft. Voor laagspanningsdoeleinden heeft Elspec volledig contactveilige aardingsgarnituren voor laagspanning. Deze aardingsgarnituren zijn geschikt voor diazed en kortsluitvaste patroonhouders. Door een uitgebreid pakket aan toebehoren kunnen kabels ook aan aarde gelegd worden. Voor de middenspanning levert Elspec aardingsgarnituren in koper en aluminium. Voor het maken van de juiste verbinding beschikt Elspec over een breed pakket aan aansluitklemmen. Om de aardingsgarnituur eenvoudig en snel aan te kunnen brengen is er een pakket aan kogelkopbouten.

Heeft u nog vragen over spanningstesters en aardingsgarnituren of wilt u een offerte aanvragen over straatverlichtinglichtmasten of kantelkasten? Graag bespreken onze accountmanagers met u de meest geschikte oplossing.