Bezoekadres
Verbreepark 15
2731 BR Benthuizen
T +31 (0)79-3607340
elspec@jobarco.com

 
  • Simple Item 3
  • Simple Item 2
  • Simple Item 1
  • 1
  • 2
  • 3

kabelbescherming

Kabelbescherming, zoals kabelrupsen, in kunststof en in metaal

Hoewel isolatiemateriaal een beperkte vorm van mechanische bescherming biedt, is specifieke kabelbescherming soms noodzakelijk. Vooral wanneer er sprake is van bewegende delen met bekabeling is bescherming met bijvoorbeeld een kabelrups sterk aan te bevelen. De juiste kabelbescherming voorkomt dus schadelijke gevolgen zoals breuk en slijtage.

Bij Kabelbescherming kunt u ook denken aan gevlochten kabelkousen. Deze kunnen worden geleverd in verschillende materialen en bieden eveneens een goede kabelbescherming. Door de flexibiliteit van de kabelkousen zijn ze zeer geschikt voor bewegende kabels.

Kabelbescherming door kabelrupsen

De kabelrups is een even eenvoudige als slimme oplossing voor het beschermen van kabels. Bij Elspec vindt u kabelrupsen uitgevoerd in kunststof en in metaal. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van deze fraaie vorm van kabelbescherming in de machinebouw, automotive industrie en in de offshore.

Andere vormen van kabelbescherming

Hoewel er allerlei maten en vormen kabelrupsen bestaan, zijn ze niet geschikt voor elke toepassing. Binnen ons aanbod van kabelbescherming vindt u daarom ook andere vormen van kabelbescherming waaronder gevlochten kabelkous, glasvezelkous en kabelmantel met een snelsluiting.
Elspec levert niet alleen kabelbeschermingssystemen, maar verzorgt desgewenst ook de engineering, begeleiding of zelfs de complete montage en alles wat daarbij komt kijken. Wij bieden in alle situaties de optimale oplossing als het gaat om kabelbescherming.

Maar ook voor aftak- en verbindingsmateriaal of draad en kabel kunt u bij ons terecht.