Bezoekadres
Verbreepark 15
2731 BR Benthuizen
T +31 (0)79-3607340
elspec@jobarco.com

 
  • Simple Item 3
  • Simple Item 2
  • Simple Item 1
  • 1
  • 2
  • 3

Scheepswerf Gebr. Kooiman in Zwijndrecht heeft de opdracht gekregen van Zand Exploitatie Mij. Reimerswaal B.V. voor het bouwen van een multifunctionele hopper zuiger met een capaciteit van 6000 m³.

Als Holding hebben wij hier een goede samenwerking kunnen laten zien. TKF was in gesprek met de installateur el-Tec uit Hattem om het gehele kabel deel te bespreken. Tijdens deze gesprekken kwam naar voren dat er ook enkele rups installaties moesten worden toegepast. Daar is Elspec geïntroduceerd als de juiste partner. Wij hebben toen gezamenlijk met de tekenaars van Kooiman de situatie doorgesproken en advies gegeven wat de beste oplossing is voor de verschillende toepassing. In dit traject wordt gekeken welke slangen en kabels er moeten worden Reimerswaal 300x214toegepast en wat de omgeving is. Dit bepaald de afmetingen en materialen die geschikt zijn voor deze toepassing. Wij hebben een volledige aanbieding van de rupsen en kabels verzorgt met tekeningen.

De installatie die nodig is om de zuigbuis te laten is voorzien van 4 speciaal gemaakt RVS rupsen die de kabels kunnen geleiden. In deze rups is de zeer soepel 3 x 95 kabel van TKF toegepast. Voor de transportband die de lading naar de walkant transporteert is een rups toegepast die de leidingen kan geleiden tijdens een rotatie van max. 330º Deze rups is benedendeks gemonteerd en kon daarom in kunststof worden uitgevoerd.

Aan bakboord zijde is een RVS rups geïnstalleerd met een lengte van 35 meter om de kabels en slangen voor de loswagen te geleiden. Voor deze laatste installatie is onze ervaring en expertise ook ingezet voor de volledige montage van deze rups.

Wij hebben alle leidingen in de rups geïnstalleerd en de montage op het schip gecoördineerd. Als slot zijn wij aanwezig geweest bij het eerste test rijden van de loswagen